Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

IJsberg- en spitskooltelers Pater hebben eigen ijsbaan

Ze claimen de eerste in de kop van Noord-Holland te zijn: de schaatsclub in Waarland. Sinds zaterdag kunnen de kinderen uit het dorp gebruik maken van de nieuwe natuurijsbaan achter het erf van de firma Pater aan de Kerkweg in Waarland, en zaterdagochtend werd er al druk gebruik van gemaakt.


Klik hier om de video te bekijken

Voorzitter Piet Pater van de nieuwe 'IJsclub Waarland' is apetrots op de baan. "Dankzij de inzet van vele vrijwilligers hebben wij het voor elkaar gekregen dat deze baan hier nu ligt.'' Een loonbedrijf zorgde er afgelopen zomer al voor dat de grond vlak werd gemaakt, en dat er een dijk om het land kwam. Enkele weken geleden is het onder water gezet, en momenteel ligt er 4,5 cm ijs. "Sterk genoeg om de kinderen te laten schaatsen, maar de volwassenen zullen nog even een dagje geduld moeten hebben.''

De baan is 400 meter lang, en dus prima geschikt voor wedstrijden. De basisscholen krijgen elk jaar een paar keer schaatsles bij de Meent, maar dit jaar kunnen ze dus ook wedstrijdjes in eigen dorp gaan organiseren. Zolang de vorst aanhoudt, zal de schaatsbaan vrij toegankelijk zijn voor schaatsliefhebbers.

Bron: NoordhollandsDagblad 
Publicatiedatum: