Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ben Groenewegen: "Dankzij transactiemodel beter zicht op handel en afzet"

Desmond Jas nieuwe verkoper Purple Pride

Tholen - Dankzij het nieuwe transactiemodel, waarmee de ledenraad van The Greenery vrijdag heeft ingestemd, krijgt telersvereniging Purple Pride de keuzevrijheid om een eigen verkoopbeleid te ontwikkelen, gericht op de Nederlandse groothandel en exporteurs. Purple Pride heeft in de persoon van Desmond Jas een eigen verkoper aangesteld. Met een teeltoppervlakte van 31 hectare en 35% van de Nederlandse aubergineproductie is Purple Pride marktleider in Nederland.

"Het nieuwe beleid van The Greenery meer ruimte om ons te onderscheiden. We zijn druk bezig om het verkoopbeleid helemaal rond te krijgen voor de start in 2010", vertelt Ben Groenewegen. "De belangrijkste reden dat wij voor dit model hebben gekozen, is dat we beter zicht krijgen op de handel en de afzet. Ook denken we onze kennis en informatie te vergroten."

De relatie met The Greenery zal door het zogeheten transactiemodel, op sommige gebieden wat zakelijker worden, erkent Groenewegen. "The Greenery zal puur de aubergines inkopen die ze nodig heeft en wij zijn vrij om te verkopen aan andere Nederlandse groothandelaren en exporteurs."