Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hema blijkt succesvol naast Albert Heijn

De vestigingen van Hema die naast een Albert Heijn zijn gevestigd zijn erg succesvol. Dat heeft directeur Ronald van Zetten op BNR Nieuwsradio bevestigd. Deze Hema-vestigingen blijken een hogere bezoekfrequentie te hebben. Dit komt omdat de supermarkten van Albert Heijn als aanjager fungeren voor de klantenstroom in een winkelstraat of winkelcentrum.

Volgens Van Zetten wil Hema graag naast een AH gevestigd zijn, omdat ze dan kunnen meeprofiteren van de klantenstroom. Of hetzelfde verschijnsel optreedt bij Hema-vestigingen die naast bijvoorbeeld een Lidl staan, kon Van Zetten niet zeggen. Dat het met AH wel werkt, komt ook omdat AH marktleider is en een grote aantrekkingskracht heeft op consumenten. Het blijft echter opvallend dat Hema en AH profijt van elkaar hebben, aangezien de assortimenten van beide formules voor een groot deel hetzelfde zijn.

Hema voegt wel een groter foodassortiment toe aan de winkels, terwijl AH juist kiest voor een uitbreiding van non-food. Niet alleen een vestiging naast AH scoort bij Hema. Ook de kleinere stationswinkels op treinstations in Amsterdam-Centraal, Leiden en Schiphol doen het goed. Hema wacht op een sein van NS om het aantal winkels uit te breiden. Den Bosch, Arnhem en Amsterdam-Sloterdijk staan dan op de planning.

Bron : Levensmiddelenkrant
Publicatiedatum: