Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Barendrecht sluit zich aan bij Greenport Westland-Oostland

Wethouder Schreurs (Economie) ondertekent op vrijdag 18 december de aansluitingsverklaring voor toetreding tot de Greenport Westland-Oostland. De Greenport Westland-Oostland is een samenwerkingsverband van acht gemeenten: Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, Westland, Midden-Delfland, Leidschendam-Voorburg, Zevenhuizen-Moerkapelle, Waddinxveen en Nieuwerkerk a/d IJssel. Barendrecht komt daar nu bij. De Greenport spant zich samen met het bedrijfsleven, belangenorganisaties en medeoverheden in om de positie van de glastuinbouw als vitale, economische sector te behouden en verder te versterken. Deelname aan deze netwerkorganisatie bevestigt de rol die Barendrecht heeft in de agrogerelateerde logistiek

Uit Elsevier van december 2009 blijkt dat de gemeente Barendrecht voor het jaar 2008 wederom de economisch best presterende gemeente is van Zuid-Holland, en vierde van Nederland. Hiermee handhaaft Barendrecht al acht achtereenvolgende jaren haar positie in de top zes van Nederland. Wethouder Martin Schreurs van economie toonde zich zeer verheugd over dit mooie resultaat. Wat is het geheim van Barendrecht?

Scheurs: "Bij onze lokale economie kijken we niet alleen naar de lokale situatie, maar naar een veel groter speelveld. Daarbij hanteren we een consistent economisch beleid, dat zich vertaalt in dit prachtige resultaat. Ook sluiten wij ons graag aan bij initiatieven die het Barendrechtse bedrijfsleven verder helpen zoals Greenport."

Over hoe Barendrecht denkt de positie ook volgend jaar weer te handhaven is de wethouder helder: "We blijven werken aan behoud en uitbreiding van werkgelegenheid bij de circa 1900 Barendrechtse bedrijven. Aangezien we binnen de gemeentegrenzen niet verder kunnen uitbreiden zetten we al jaren in op verdere verdichting en herstructurering van huidige bedrijfslocaties. Daarnaast hebben we net een overeenkomst getekend om samen met Rotterdam en Ridderkerk in Nieuw-Reijerwaard te werken aan verdere uitbreiding van het agrologistieke cluster van de Freshport Barendrecht/Ridderkerk."

Publicatiedatum: