Volgens Frank Fol verdienen groenten een meer prominente rol in de restaurantkeuken. Ze zouden de basis en het centrum moeten vormen van elke bereiding. Alleen op deze manier gaan we met z’n allen beter en gezonder eten. Uit de inzendingen koos een jury dertien restaurants die mochten meedingen naar de titel van ‘beste groentenrestaurant 2009’:
- Vork & Mes (Hoofddorp - Nederland) - www.vorkenmes.nl
- Vincent Cuisinier de campagne (Bolland) - www.vincentcuisinierdecampagne.blogspot.com
- Trente (Leuven) - www.trente.be
- Saint-Amour (Brugge) - www.saint-amour.be
- Clandestino (Haasdonk) – www.clandestino.nu
- Langue D'Oc (Bissegem)- www.languedoc.be
- Huiskamerrestaurant Postelein (Keerbergen) - www.postelein.be
- Het Verschil (Aalst) - www.hetverschil.com
- De Warande (Sint-Jan in Eremo) - www.dewaranderestaurant.be
- Elckerlijc(Maldegem) - www.peterdeclercq.be
- Potiron (Kasterlee) – www.potiron.be
- De Godevaart (Antwerpen) – www.degodevaart.be
- Parmentier (Juglinster- Luxemburg) - www.parmentier.lu
bron: www.vivat.be