Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dreamliner maakt eerste geslaagde vlucht

De nieuwe Boeing 787 Dreamliner heeft dinsdag met succes zijn eerste proefvlucht gemaakt. Het toestel landde na ruim drie uur vliegen weer op het vliegveld van Paine Field, even ten noorden van de Amerikaanse stad Seattle. De ontwikkeling van het 'groene' vliegtuig heeft de afgelopen twee jaren veel problemen gekend. De eerste testvlucht werd vijf keer uitgesteld.

De tweemotorige Dreamliner is voor een groot deel gebouwd van koolstofvezel en lichte metalen zoals aluminium en titanium. Daardoor ligt het brandstofverbruik 20 procent lager dan bij bestaande vliegtuigen van vergelijkbare omvang. Deskundigen schatten dat de ontwikkeling van de Dreamliner meer dan 10 miljard dollar heeft gekost.

Het toestel kan ongeveer 250 tot 300 passagiers vervoeren. De eerste Dreamliner moet eind volgend jaar worden afgeleverd bij de Japanse luchtvaartmaatschappij All Nippon Airways. In totaal staan er ongeveer 865 orders in de boeken voor de 787 Dreamliner.
Publicatiedatum: