Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
3.450 euro voor kistjes mandarijnen

Recordopbrengst kerstveiling Venlo

Traditiegetrouw organiseert bloemenveiling FloraHolland Venlo rond kerstmis een kerstveiling voor het goede doel. Op dinsdag 15 december, ruim een week voor Kerstmis, kwamen driehonderd kistjes met mandarijnen voor de klok. Een oude traditie werd hiermee weer in ere hersteld: vitamines voor het goede doel. De kistjes werden bij afslag geveild. De totale netto-opbrengst bedroeg deze morgen ruim € 3.450,- wat 50 euro meer is dan vorig jaar. De kerstveiling werd dit jaar gesponsord door Cash & Carry FloraZON, Martin Scheffers Flora-Xtra, Aartsenfruit en FloraHolland Venlo zelf.De Kerstman gaf dit jaar acte de presence bij de kerstveiling, die door Ger Kamps, manager Facility Management van vestiging Venlo, werd geopend. De kistjes mandarijnen werden door de Kerstman zelf gepresenteerd. Het zorgde voor een gezellige noot in de anders zo zakelijke afmijnzaal van FloraHolland Venlo. De opbrengst van de kerstveiling wordt geschonken aan twee goede doelen. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar het project Corabia in Roemenië. Dit is een school voor verstandelijk gehandicapten in de buurt van Boekarest, waar kinderen en jong volwassenen dagelijks worden opgevangen en geholpen in hun ontwikkeling.
Het andere deel van de opbrengst gaat naar een onderwijsproject in Kenia van Plan Nederland.

Het ontbreekt in Kenia aan leermiddelen en goed opgeleide leerkrachten. Daar komt bij dat lesprogramma's vaak inhoudelijk van slechte kwaliteit zijn en zelden of nooit voorzien in lokale behoeften aan specifieke kennis en vaardigheden. Daardoor krijgen jongeren nauwelijks de kans om te werken aan een betere toekomst. Plan Nederland zet zich hier in voor beter onderwijs.

Bron: Flora Holland
Publicatiedatum: