Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AGF-leverancier Stavasius overgenomen door Deli XL

Foodservice groothandel Deli XL neemt een meerderheidsbelang in het Stavasius Grootverbruik. Het Groningse Stavasius is AGF-specialist in panklare aardappelen, groenten en fruit en belevert een groot aantal vaste afnemers in Noord-Nederland. Deli XL versterkt met deze deelneming haar positie in de versketen.

Deli XL en Stavasius verwachten samen verder te groeien in AGF-omzet en -volume. Dick Slootweg, algemeen directeur Deli XL: "Wij zijn twee jaar geleden gestart met de participatie in en overname van verschillende versbedrijven, met als doel om effiencyvoordelen te behalen en meer samenwerking te krijgen in de keten van versproducten." De overname van Stavasius past in deze lijn en versterkt de activiteiten van Deli XL in het noorden van het land.

Stavasius blijft zelfstandig opereren in de markt en ook het huidige management blijft aan. In de komende maanden werkt Stavasius met Deli XL synergievoordelen uit op het gebied van logistiek, commercie en inkoop. Peter Stavasius, algemeen directeur Stavasius daarover: "In de gesprekken met Deli XL merkten wij een enorme gedrevenheid en visie op de foodservice markt, wat perfect aansluit bij onze bestaande activiteiten. De samenwerking voelt dan ook erg goed en wij zien 2010 met vertrouwen tegemoet."

bron: Deli XL
Publicatiedatum: