Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fotoreportage

Themabijeenkomst Monsanto in teken van winstgevende duurzaamheid

Tholen - Maandag vond in Kasteel de Wittenburg in Wassenaar de vierde bijeenkomst 'Feeding the success of breeding' plaats. De bijeenkomst werd georganiseerd door Monsanto Vegetable Seeds, de groentezadendivisie van Monsanto die onder andere de merken De Ruiter Seeds, Western Seed en Seminis voert. Met lezingen vanuit de wetenschap, de teler en de supermarkt werd stil gestaan bij de winstgevendheid van duurzaamheid. Het programma stond onder leiding van Susan Blokhuis.


Susan Blokhuis, Dick Houweling, Marc Jansen en Leo Marcelis

Zo gaf Prof. dr. Leo Marcelis, hoogleraar Plantenteelt in energiezuinige kassen aan de Universiteit van Wageningen, een kijkje in de toekomst op het gebied van duurzaamheid. Marcelis noemde duurzaamheid een kans voor de Nederlandse glastuinbouw. Volgens de hoogleraar is er zonder grote investeringen al een energiebesparing van 25 tot 50% mogelijk door isolatie, me de natuur mee te telen, te ontvochtigen door gecontroleerd buitenlucht inbrengen en luchtbevochtiging. Wel vraagt een vergaande verduurzaming volgens Marcelis een investering in de technologie en is een productiestijging nodig om dit terug te verdienen.

Verslagen van de lezingen van Dick Houweling (Tangmere Airfield Nurseries) en Marc Jansen (CBL) zijn in de andere artikelen op deze website te lezen.

Klik hier om de fotoreportage van de themabijeenkomst te bekijken