Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Supermarkten voorzien voor 2010 minder groei

Komend jaar zal de groei van supermarkten een daling laten zien ten opzichte van 2009. Voor volgend jaar verwacht het Centraal Bureau voor Levensmiddelenhandel (CBL) een omzetstijging van 1,5%.

Ook in de supermarkten zijn consumenten sinds de zomer hun uitgaven beter in de gaten gaan houden, meent CBL-voorzitter Klaas van den Doel. Hoewel er evenveel werd gekocht, viel de keuze vaker op goedkopere producten en huismerken. Voor 40% van de consumenten was onzekerheid over de eigen financiƫle positie reden om zuiniger te `shoppen`. Ook daalden de prijzen in oktober tot het niveau van juni 2008 en houden de supermarkten nog altijd rekening met een verdere stijging van de grondstofprijzen.

Met een omzetgroei van circa 2,5% tot 32 miljard euro heeft de supermarktbranche over 2009 overigens weinig te klagen. `De sector heeft duidelijk geprofiteerd van het feit dat men andere uitgaven heeft uitgesteld en dan in ieder geval op eten en drinken niet te veel wilde beknibbelen`, aldus Van den Doel. 

bron: mkbnet.nl
Publicatiedatum: