Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Succes van bedrijven hangt niet af van lange dagen maken

Het succes van bedrijven hangt niet af van lange dagen maken. Dat zegt André de Waal, onderzoeker van de Maastricht School of Management, directeur van het Center for Organizational Performance en een invloedrijk managementdenker meldt de Belgische website Express.be. Hij concludeert dit na een enquête onder ruim 800 managers.

Volgens De Waal gaven de ondervraagde managers aan wat voor hen de belangrijkste eigenschappen zijn die nodig zijn om succesvol te kunnen zijn. Die eigenschappen zijn zelfverzekerdheid, besluitvaardigheid, respect, een multiculturele blik en de zorg voor een goed imago van de organisatie. Volgens De Waal toont het onderzoek aan waar je je bij managementdevelopmentprogramma`s en de selectie van managers op moet richten. De genoemde eigenschappen horen bij High Performance Individuals ofwel hpi`s.

Door onder meer te kijken hoe hpi`s zich oriënteren op de omgeving en hoe ze omgaan met het organisatiebelang kan een ranglijst samengesteld worden. Die lijst toont aan welke kenmerken door managers gezien worden als onontbeerlijk voor succes. Overigens gelden er per sector andere eisen. In de industrie blijft effectief de tijd indelen belangrijk, terwijl in consultancy prestaties verbeteren belangrijk is.

bron: www.express.be
Publicatiedatum: