Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Westland lanceert imagocampagne

Tijdens de eindejaarsbijeenkomst op 15 december a.s. van VNO-NCW West wordt in de Leuningjes in Poeldijk de imagocampagne van Westland gelanceerd. In aanwezigheid van zo'n 250 Westlandse ondernemers zal zakenvrouw van het jaar Meiny Prins, directeur van Priva én bestuurslid van de Stichting Imago Westland de aftrap geven voor de campagne.

Sociaal en economisch sterk

Westland is de enige grote gemeente in Nederland die het sociale karakter van een dorp combineert met de economische kracht van een stad. De Westlandse glastuinbouw is een stevige peiler onder de Nederlandse economie en levert niet alleen groene producten en welvaart, maar ontwikkelt ook duurzame woon-, leef- en werkwijzen die de hele wereld overgaan. Maar Westland is veel meer dan glastuinbouw, we hebben een rijk verenigingsleven, prachtige woonwijken en het schoonste strand van Nederland. Een gebied om trots op te zijn. Buiten de regio is Westland echter relatief onbekend en leven er vaak nog verouderde beelden over de glastuinbouwsector.

Die onbekendheid staan de groeidoelstellingen van bedrijfsleven en gemeente in de weg. Dat is vooral te merken bij het aantrekken van hoogopgeleid personeel en bij het verkrijgen van financiële middelen voor de noodzakelijke investeringen in Westland. De imagocampagne moet hierin verandering brengen. Samen met Fred van Heyningen, directievoorzitter van Rabobank Westland, en Theo Duijvestijn, wethouder van economische zaken, vormt Meiny Prins de motor achter het project.

Positie verder uitbouwen

Bedrijfsleven, organisaties en gemeente hebben gewerkt aan een communicatieplan, dat jaren vooruitkijkt en richting geeft aan de boodschap dat Westland een aantrekkelijke gemeente is om in te werken, te wonen en te leven, krachtig naar buiten kunnen brengen.

De campagne is een goed voorbeeld van hoe de samenwerking tussen diverse partners in Westland gestalte krijgt. Er is ruim een jaar intensief aan gewerkt. Zo is bepaald waar Westland voor staat en wat belangrijk is om uit te dragen. Ook burgemeester Van der Tak is nauw bij het project betrokken. "In Westland opereert een krachtig cluster waarin men intensief samenwerkt om mooie resultaten te bereiken en men elkaar inspireert. Naast die economische kant, hebben we een enorme sociale kracht. En dat noem ik uniek!", aldus de burgemeester.
Publicatiedatum: