Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zoeken naar variatie en onderscheid bij komkommer

De komkommer is een veel gekochte alledaagse groente in Nederland, maar de teelt zit in de hoek waar de klappen vallen. De productie bleef in de afgelopen drie jaar redelijk stabiel, terwijl de telersprijs onderuit ging. De productie buiten Nederland is gestegen, terwijl de consumptie in de belangrijkste afzetlanden stabiel is of licht afgenomen.

Voor een groot deel is de Nederlandse komkommer afhankelijk van afzet in Duitsland. Vijf van de tien geteelde komkommers gaan naar Duitsland. Hierna volgt verkoop op de binnenlandse markt en export naar het Verenigd Koninkrijk. De afzet in Duitsland staat al een aantal jaren onder druk, terwijl de uitvoer naar het Verenigd Koninkrijk, Tsjechiƫ en Polen is gestegen.

Het is belangrijk dat de Nederlandse komkommersector zich in de toekomst weet te onderscheiden, hoe moeilijk dat ook is.

Bron: Productschap Tuinbouw, www.tuinbouw.nl
Publicatiedatum: