Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomatillo is typisch ingrediënt voor Mexicaanse keuken

LosMochis in Sinaloa is een Mexicaans bedrijf gespecialiseerd in tomatillo. Raul Mendoza van LosMochis vertelt dat ze vooral de "tomatillo pelado” leveren aan afnemers als Erdes, La Costena en Alimentos del Fuerte. Zij leveren ook detomatillo met schil in zowel eigen land als internationaal.

De tomatillo wordt exclusief gebruikt voor het maken van "green sauce" een belangrijk ingrediënt voor de Mexicaanse keuken. Ondanks de beperkte gebruiksmogelijkheden heeft het product volgens LosMochis veel potentie in de Verenigde Staten. Op de middellange termijn willen zij zich ook gaan richten op Canada. Voor de Mexicaanse producenten en exporteurs worden goede mogelijkheden voorzien, zeker gezien de tomatillo twaalf maanden per jaar beschikbaar is.



Samen met "Hortalizas Suprema" werd het product voor het eerst geëxporteerd. Van eigen productie werden 30 trucks uitgevoerd en nog eens 70 trucks van andere producenten.

Voor meer informatie:
Raúl Mendoza
Hortalizas Suprema - Los Monchis
Email