Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verse groenten voor lager cholesterol

Tholen - Een gezond dieet kan een hoog cholesterolgehalte verlagen. Op het menu moeten veel verse seizoen groenten, fruit en vezel-rijke voedingsmiddelen staan.

Dit adviseert prof. Richard Raedsche van de Beroepsvereniging van Duitse Internisten (BDI) in Wiesbaden. Tegelijkertijd moet de opname van suikers en enkelvoudige koolhydraten, zoals die in veel zogenaamde gezonde kant en klaar producten en sterk gezoete yoghurts voorkomen, en het aandeel dierlijke vetten sterk verminderen. Deze komen voor in worst en zuivelproducten.

Tegelijkertijd heeft de verlaging van het cholesterol gehalte door voedsel minder invloed op de cholesterol spiegel in het bloed dan eerder werd vermoed. Het relatief grote aandeel van cholesterol wordt geproduceerd in het lichaam zelf, zei Raedsche. Naast een gezonde voeding zijn gewichtsverlies en lichaamsbeweging nodig om een hoge bloedvetwaarde te bestrijden. Meestal kan dus een paar weken na een verandering van levenswijze een lager cholesterolgehalte waargenomen worden, in veel gevallen hoeven patiƫnten geen medicijnen meer te nemen.

Publicatiedatum: