Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bewerkte producten moeten en kunnen gezonder

Waarom zijn goedkopere levensmiddelen niet gezonder? Want ze kunnen wel degelijk gezonder. Waarom gebeurt dat dan niet? Deze vraag staat centraal tijdens het symposium 'Goedkoop eten moet gezonder!', dat op 17 november door het Voedingscentrum voor levensmiddelenfabrikanten, retailers en cateraars wordt georganiseerd. Het Voedingscentrum doet een oproep aan retail en foodbedrijven om de veel gegeten bewerkte producten gezonder te maken.

Positieve ervaringen met het gezonder maken van het brede voedingsassortiment, dus ook het low budget-segment, zijn er al. De Britse supermarktketen ASDA vertelt op het symposium over de hindernissen en mogelijkheden die zij zelf ondervond bij het gezonder maken van het assortiment. Ook sprekers van onder meer HAK en PLUS Retail presenteren hun ervaringen op dit terrein.

Het Voedingscentrum heeft onder 900 Nederlandse respondenten een onderzoek laten uitvoeren naar de invloed van de economische crisis op hun consumptiegedrag. Kiezen consumenten in tijden van crisis voor goedkopere producten? En zou dit gevolgen kunnen hebben voor hoe gezond hun eten is? Tijdens het symposium worden de antwoorden op deze vragen gepresenteerd.

Bron: Voedingscentrum
Publicatiedatum: