Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rudolph van Veen kookt op 25e Zilveren Champignon

Wedstrijd meergangenmenu bereiden met paddenstoelen

Televisiekok Rudolph van Veen is een van de acht chefs die meedoen aan de 25ste editie van de Zilveren Champignon in het Midi-Theater in Tilburg. Deze vindt plaats op 9 november. Vanaf twee uur ’s middags is het evenement gratis toegankelijk voor publiek. De jubileumeditie van de wedstrijd om de Zilveren Champignon is deze keer geen echte competitie maar een kookdemonstratie. Op deze wijze viert initiator Peter Zandboer de 25e verjaardag van het evenement. Verschillende topkoks – waarvan enkele in het verleden meededen aan de competitie - treden aan om met elkaar te koken.

Ook zal voormalig driesterrenchef Cees Helder het eerste exemplaar van het jubileumboek ’25 jaar de zilveren champignon’ uitreiken. Verder wordt bekend gemaakt wie de Nederlandse Gastronomie prijs, De Uncle Ben’s Ring, krijgt.

De acht chefs die samen met een assistent en een gastheer/vrouw zullen meedoen zijn naast Rudolph van Veen, René Brienen (restaurant Brienen, Well), Frans Gerrits (Catharina ziekenhuis, Eindhoven), Johan van Groeninge en Aswin van Dongen (restaurant Avant-Garde Eindhoven), Mathieu Basemans (Restaurant De Aardborsthoeve, Mierlo), Jan Mommersteeg (restaurant Interpolis, Tilburg), Barry Willemse (Kouwenbergs restaurant, Hengelo) en Harm den Dekker (praktijkleraar De Rooi Pannen, Tilburg).

De teams moeten binnen vijf uur een meergangenmenu voor acht personen bereiden met champignons, oesterzwammen en andere paddenstoelen. Een jury onder leiding van Cees Helder, Soenil Bahadoer (De Lindenhof, Nuenen) en Willem Dankers (Dorset Mansion House) beoordeelt de gerechten.

Bron: Misset Horeca
Publicatiedatum: