Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Smaakexplosie van Hollandse bodem 4 november in Nieuwspoort

De Glazen Tafel on tour

"Een proeverij van totaal andere orde", zo omschrijft Jan Mastwijk, lid Tweede Kamer voor het CDA, de 'Glazen Tafel on tour'. "Het beste uit de Nederlandse glastuinbouw." Op tafel gezet voor politici en toonaangevende ondernemers uit de Agrifoodbusiness in Nieuwspoort, op woensdag 4 november tussen 17.00 en 20.00 uur. 

Dit 'walking diner', wordt bereid door topkoks uit het Westland. Tussen de verschillende gangen door overkomen u verbijsterende verrassingen. Zoals een proeverij van Tasty Tom, de trostomaat die de inwoners van Berlijn plat kreeg tijdens de Grüne Woche begin dit jaar. Wist u dat zelfs uit één tomaat vijf verschillende smaken te herleiden zijn? Verbaast u verder over de verschillende smaken die Rijk Zwaan aan zijn slasoorten meegeeft en ontdek de 'Cressen' van Koppert Cress, zaailingen van unieke planten, met elk hun eigen, verrassende invloed op de smaakpapillen. 

Natuurlijk spelen al deze producten van Hollandse bodem een prominente rol in de gerechten die op tafel komen. Het is geen plechtig diner dat u de hele avond kost. Vanaf 17 uur is er de inloop, rond 18 uur begint de 'smaakbelevenis'. Er is volop gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en bij te praten. Rond de klok van achten hebt u de maag gevuld en bent u vele smaakervaringen rijker. 

De Nederlandse groenten- en fruitsector staat voor wereldkwaliteit, innovatief ondernemerschap, duurzaamheid, hoogwaardige techniek, doorzettingsvermogen en gezonde, veilige producten. Dit is het resultaat van onze clustereconomie waarin veredeling, productie, handel, logistiek, innovatie, kennis en ondernemerschap op elkaar inhaken en elkaar versterken. Dit alles gecombineerd met een hands-on mentaliteit. De groenten- en fruitsector is de grootste verssector in Nederland met een totale omzet van ruim 12 miljard euro en biedt plaats aan 23.000 arbeidsplaatsen.
Publicatiedatum: