Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hak gaat kwart minder zout gebruiken

De conserven van Hak bevatten voortaan minimaal een kwart minder zout. De natriumreductie is ingegaan met de productie van conserven van groenten die deze zomer zijn geoogst. De Hak-groenten bevatten nu nog maar 210 milligram natrium per honderd gram, ofwel een halve gram zout per honderd gram. Daarmee wil Hak consumenten helpen om niet meer dan zes gram zout per dag binnen te krijgen.

Hak is de website minderzoutpuresmaak.nl gestart om uitleg te geven over de effecten van zout op de gezondheid en de smaak van van groenten. Bezoekers aan de site kunnen bovendien de zouttest doen en zo nagaan of ze te veel zout eten.

Bron: evmi.nl
Publicatiedatum: