Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Moderne keuken is nieuw paradepaardje REO

De REO Veiling heeft samen met het economisch platform RESOC Midden West Vlaanderen en CERA geïnvesteerd in een modulaire moderne keuken. De eerstkomende jaren zal deze keuken gebruikt worden om bedrijfsbezoeken en smaakklassen een extra toegevoegde waarde te geven. Op termijn verhuist de keuken naar het nog op te richten Huis van de Voeding in Roeselare.


van links naar rechts, Paul Demyttenaere, directeur REO Veiling, Stefaan Daeninck, kok en Hendrik Verkest, voorzitter RESOC

De modulaire keuken bestaat uit vier inox-modules voorzien van wieltjes; een warm gedeelte met een klassiek elektrisch vuur en bakoven, een koud gedeelte met een ruime koelkast, een wasgedeelte met klassiek spoelbekken en moderne professionele vaatwasmachine en tenslotte de toekomstmodule. Voorlopig is die voorzien van een Japanse grillplaat en een inductiewok. Bij deze module kan nog uitgebreid worden in nieuwe kooktechnieken.

Bedoeling is jong en oud met actieve kooksessies bewust te maken van het belang van groenten door onder begeleiding van professionele koks creatief om te gaan met het ruime pallet aan groenten waarover de REO Veiling beschikt. Het aanbod van smaakklassen zal uitgebreid worden. Tegelijkertijd wordt een avondformule aangeboden voor volwassen. In de vooravond van dinsdag of donderdag wordt de veiling bezocht. Er is dan veel aanvoer en de bezoekers kunnen zien hoe de kwaliteitsvolle groenten gekeurd worden en nadien volledig traceerbaar in de koelruimtes (loods in de loods) gebracht worden.

Om deze nieuwe bezoekformule uit te testen en om de keuken officieel in te huldigen, werden RESOC en CERA leden uitgenodigd op de REO Veiling. Na het bezoek volgde een officieel gedeelte met een toelichting door Paul Demyttenaere, algemeen directeur REO Veiling en tevens recent verkozen tot lid van de nationale raad van bestuur van CERA. Ook RESOC voorzitter Hendrik Verkest gaf toelichting bij dit project. Nadien mochten deze heren de keuken officieel in gebruik nemen, dit onder begeleiding van kok Stefaan Daeninck. Met het maken van mayonaise voor een heerlijke tomaat met garnaaltjes (de projecthouders willen ook West-Vlaamse streekproducten promoten) werd de keuken op een gepaste manier ingehuldigd. De genodigden kwamen en proefden dat het goed was.
Publicatiedatum: