Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Winnares fotowedstrijd A8 en Colourfultaste.nl in de kookstudio
Afgelopen week was het zover voor Sonja Wubben uit Moordrecht. Samen met 5 vrienden bezocht zij auberginekwekerij Van Luyk & Zn. en kregen zij een kookworkshop aangeboden bij De Kookschuur in Kwintsheul. ‘Een verrassende ervaring met heerlijke aubergines’, zo werd er geoordeeld.
Deelnemers op bezoek bij Fa. Van Luyk & Zn.
Aubergines zijn niet vreemd voor Sonja Wubben. ‘Regelmatig wordt er gekookt met aubergines. Bijvoorbeeld in pasta’s, maar ook in andere gerechten, is het een echte aanvulling’. De kookworkshop, onder leiding van Monique van Steekelenburg, leverde echter weer nieuwe inspiratie op. Na de Mezer (amuse van aubergine gevuld met fetakaas of garnalen) volgde aubergine - paprikasoep en Pasta à la Norma (spaghetti met aubergines) met een salade en kipfilet met roomkaas. Het nagerecht, Amarettohangop, was nagenoeg het enige gerecht zonder aubergines. Genoeg inspiratie dus!
Deelnemers bij De Kookschuur (Sonja Wubben uiterst rechts)
Voorafgaand aan de kookworkshop, ontving de Fa. Van Luyk & Zn. te Wateringen de deelnemers voor een rondleiding op de kwekerij. Tijdens het bezoek vertelde Dennis van Luyk de deelnemers alles over de aubergine, de teelt en alle innovatieve technieken achter de glastuinbouw. Sonja Wubben is de winnares van de fotowedstrijd, welke dit jaar is georganiseerd door de Nederlandse auberginekwekers. In het kader van koken en inspireren met aubergines, organiseren de kwekers regelmatig activiteiten gericht op de consumenten.
Wilt u zelf direct aan de slag of wilt u meer informatie over de activiteiten van de auberginetelers? Kijk dan op www.colourfultaste.nl. Ook de recepten uit de workshop zijn terug te vinden op de site.