Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De digitale bibliotheek van het Kenniscentrum N&S nu online

Vanaf 1 oktober is onze digitale bibliotheek van het Kenniscentrum voor u beschikbaar. Hiermee blijft u eenvoudig op de hoogte van onder andere voedselveiligheidsnormen en wet-en regelgeving.

De wetgeving en klanteisen die gesteld worden aan levensmiddelenbedrijven (producenten en handel) op het gebied van voedselveiligheid ontwikkelen zich continu. De kennis en vaardigheden van de kwaliteitsmanager zijn hierbij van groot belang. Voor veel kwaliteitsmanagers is het lastig om op de hoogte te zijn van de actuele wetgeving. We hebben het dan nog niet over wijzigingen in wetgeving of de vraag naar nieuwe kennis door bijvoorbeeld het ontwikkelen van nieuwe producten. 

Vanuit diverse normen zoals BRC (o.a. paragraaf 2.2.2), IFS (o.a. paragraaf 1.2.10) en HACCP (o.a. paragraaf 5.5) bestaat de eis dat alle relevante informatie die nodig is om de gevarenanalyse uit te voeren verzameld moet zijn, onderhouden, gedocumenteerd en actueel gehouden dient te worden. Ieder bedrijf moet garanderen dat het op de hoogte blijft van relevante wetgeving met betrekking tot zaken rondom voedselveiligheid, wetenschappelijke en technische ontwikkelingen. Daarnaast dient het HACCP-plan gebaseerd te zijn op uitvoerige bronnen waar naar verwezen wordt en die getoond moeten kunnen worden. Hierbij valt te denken aan: wetenschappelijke literatuur, relevante praktijkgidsen, erkende richtlijnen en wetgeving over voedselveiligheid (in het land van bestemming). Daarnaast dient het HACCP-team te beschikken over voldoende expertise van de tot de scope behorende disciplines. 

Binnen N&S hebben we alle kennis verzameld in het Kenniscentrum. Het Kenniscentrum beheert tevens onze digitale bibliotheek waarin relevante wetgeving, normen en achtergrondinformatie zijn opgenomen. Zo is er alles te vinden over o.a. residuen, allergenen, microbiologie, additieven, etikettering en verpakkingen. Daarnaast fungeert Het kenniscentrum als vraagbaak voor onze adviseurs maar natuurlijk ook voor onze klanten. 

De digitale kennisbibliotheek is met een unieke inlogcode via onze website te bereiken. Zo heeft u op ieder moment van de dag inzicht en toegang tot relevante wetgeving, achtergrond informatie en documentatie. Hiermee bent u verzekerd van actuele informatie die van belang is bij het opzetten en onderhouden van uw voedselveiligheidssysteem. 

Voor €450,- (exclusief BTW) krijgt u een jaar lang toegang tot de digitale bibliotheek. Daarnaast krijgt u twee gratis kenniscentrum adviesuren. Deze uren kunt u naar eigen wens invullen. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld het controleren van etiketten, het opstellen van een analyseplan of voor specifieke bedrijfsgerelateerde vraagstukken.

Op onze website www.ns-quality.nl hebben we een demo geplaatst. Hier kunt u alvast een globale indruk krijgen van de opzet en inhoud van de Bibliotheek. Hebt u vragen of belangstelling voor een abonnement, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie:
N&S
Tel: 0418-575859
Publicatiedatum: