Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sterke stijging voedselproductie vereist

De voedselproductie moet de komende veertig jaar 70 procent stijgen om aan de vraag van de groeiende wereldbevolking te kunnen voldoen. Dat stelde directeur Jacques Diouf van de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) op een forum in Rome, berichtte de BBC gisteravond.

De wereldbevolking stijgt naar verwachting van de huidige 6,7 miljard mensen naar 9,1 miljard halverwege deze eeuw. Als er niet meer land wordt gebruikt voor landbouw, kunnen 370 miljoen mensen in 2050 honger lijden, aldus de FAO.

Voedselproductie krijgt te maken met de effecten van klimaatverandering, zoals hogere temperaturen, grotere veranderlijkheid in regenval, vaker extreme weersomstandigheden. Klimaatverandering leidt ook tot minder beschikbaarheid van water en een toename van het aantal planten- en dierenplagen en ziektes, waarschuwde de Senegalese diplomaat.

Volgens de FAO moet er vooral meer geld worden geïnvesteerd in landbouw in ontwikkelingslanden, waar toename van de voedselproductie het hardst nodig is. Een jaarlijks bedrag van 56 miljard euro, 50 procent meer dan nu, moet de problemen oplossen.

Bron: ANP
Publicatiedatum: