Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VUmc wil meer onderzoek naar voeding bij behandeling van kanker

Steeds meer mensen overwinnen kanker. De rol die goede voeding hierbij speelt is groot, blijkt uit veel onderzoek. Het is dus belangrijker om te weten hoe je moet eten als je de ziekte hebt gehad of wilt voorkomen. En hoe kan een gezonde leefstijl bijdragen aan de kwaliteit van leven. Onderzoekers en behandelaars van het VUmc Cancer Center Amsterdam willen ermee aan de slag.

Afgelopen weekend organiseerde VUmc Cancer Center Amsterdam met veel succes het evenement Food for life: gezonde voeding, gezondere mensen. Tijdens de publieksdag op 27 september kwamen ruim 5000 geïnteresseerden naar Tuitjenhorn om zich te laten informeren over gezonde voeding en preventie van kanker door een gezonde leefstijl. Op 25 en 26 september vond een wetenschappelijk symposium plaats en een informatiebijeenkomst voor zakelijke relaties.

Prof.dr. Winald Gerritsen, directeur van het CCA wijst op het feit dat er wereldwijd 7000 wetenschappelijke artikelen zijn verschenen over preventief werkende voeding. Over de rol van voeding als je kanker hebt, bestaan slechts 100 publicaties. Er ligt daar een terrein braak. Hoogleraar voeding Prof.dr. Jaap Seidell onderschrijft dat nog weinig bekend is van de invloed van juiste voeding bij kanker. Onderzoekers en behandelaars van CCA en VUmc willen ermee aan de slag. VUmc slaat de handen ineen met het CCA, de afdelingen maag-, darm- en leverziekten en heelkunde om een voortrekkersrol te nemen op het gebied van voeding in de behandeling van kanker. Ook gezondheidswetenschappen (VU) wordt hierbij betrokken.”

Op 25 september kwamen 150 diëtisten en onderzoekers samen om te praten over welke rol voeding speelt bij preventie en behandeling van kanker. Een dag later waren de zakelijke relaties uit de voedingsindustrie en de kop van Noord Holland uitgenodigd door de lokale Food for Life-partners Vezet Groente en gemak, Bejo Zaden en Blankendaal Trade. Oncologisch chirurg Jeroen Meijerink vertelde over zijn nieuwe aanpak in de behandeling van darmkanker. Hiervoor heeft hij ruim een half miljoen euro nodig. Aan het einde van de dag had een aantal aanwezige zakenrelatie de helft bij elkaar gebracht en meer zit in de pijplijn. Ook deze dag werd zo met veel succes afgesloten en zorgt voor een nieuwe stimulans voor vroegdiagnostiek van darmkanker.

Bron: VUmc Cancer Center Amsterdam
Publicatiedatum: