Officieel wereldrecord voor grootste pan soep 'Westlands Beste'
Eind april ontstond het idee voor het organiseren van een wereldrecord met alle partners van het bedrijventerrein, een samenwerking die leidde tot ’Westlands Beste’. Ruim 9.000 kilo tomaten, 520 kilo paprika, 850 kilo ui, 1.250 kilo komkommer en nog heel veel meer ingrediënten werden gevoegd in een enorme ketel van 27.000 liter.
Het plan was snel gemaakt, de uitvoering ervan was wat lastiger. Al snel kwamen de vragen: waar halen we zo snel een grote schone ketel vandaan die de soep ook nog kan koken? Wie schenkt zoveel tomaten, groenten en ingrediënten in het vroege teeltseizoen, voor wie gaan we de soep maken en wie heeft het recept voor 26.000 liter soep?
Marian Kester en Diana Duijvestijn van DENK Communicatie zaten niet bij de pakken neer en binnen drie weken zijn er maar liefst 40 bedrijven gevonden die dit plan meteen ondersteunden. De soep werd immers gemaakt voor Stichting Voedselbanken Nederland. Deze organisatie verspreidt iedere week aan 7.000 gezinnen een voedselkrat in heel Nederland. De verse en pure tomatengroentesoep was een welkome aanvulling in het pakket.
Samen met topkok Marco Westmaas van Hotel Elzenduin en de leerlingen van de afdeling Horeca van ROC Mondriaan en mede namens heel veel hulp en techniek van de Westlandse bedrijven is er een heerlijke soep bereid: ‘Westlands Beste’.
Dit unieke samenwerkingsproject wordt nu afgesloten met een erkenning in het grote boek van Guinness World Records. Diana Duijvestijn en Marian Kester zijn tevreden over de afloop: ‘Hiermee hebben we het Westland en de tuinbouwsector nog eens op de kaart gezet. Het was een evenement waar over de gehele aardbol werd gesproken. En nee, dat is niet overdreven: we kregen zelfs aanvragen voor interviews uit Melbourne! Westlands Beste staat niet alleen voor de heerlijke soep, maar zeker ook voor de unieke samenwerking die in het Westland mogelijk is”.