Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gezondheidsbevorderende voeding steeds populairder

Waar veel West-Europeanen gekoelde gemaksmaaltijden boven diepvries verkiezen, daar kiezen Polen voor traditionele Poolse diepvriesgerechten. Dit blijkt uit een vergelijkend onderzoek van EVD naar eettrends in acht West-Europese landen.

De landenvergelijking heeft als doel voedingsmiddelenbedrijven een breder beeld te geven van trends op het gebied van gemaksvoeding, biologische producten, functionele voeding en regionale producten op Europese markten. Zo kunnen bedrijven kijken naar welk land ze bijvoorbeeld willen exporteren. De studie levert enkele opmerkelijke resultaten op. Zo kwam de Ierse markt voor functionele voeding later op gang dan de Belgische, maar is deze al wel groter en daalt het vertrouwen van de Belgen in de gezondheidseffecten van functionele voeding.

In Duitsland staan functionele voedingsmiddelen wel volop in de belangstelling. In hun voeding zoeken Europeanen duidelijk naar verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen. Kiest de Duitser vooral voeding die cholesterol-verlagend is of de spijsvertering verbetert, Fransen en Spanjaarden kiezen producten die obesitas terugdringen. Voor Ieren zijn de welzijnsbevorderende eigenschappen van probiotica en de positieve effecten weer belangrijk.

Bron: express.be
Publicatiedatum: