Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Debatavond 30 september

"De toekomst van de landbouw en ons voedsel"

Na een succesvolle eerste debatavond over ‘de goede smaak’ met bijna 300 bezoekers gaat de tweede debatavond in op de crisis van ons landbouw- en voedselsysteem. De voedselproductie moet de komende decennia fors omhoog omdat de wereldbevolking en de vleesconsumptie toenemen. Tegelijk worden de basisgrondstoffen (olie, fosfaat en water) voor de landbouw schaars en neemt het areaal vruchtbare bodems af. Wat zijn de ontwikkelingsperspectieven voor grootschalige en kleinschalige landbouw? Wat zijn de feiten en cijfers, mondiaal, in Europa, in Nederland?

Professor Rudy Rabbinge van Wageningen Universiteit en onderzoeker Jan Willem van der Schans van het Landbouw-Economisch Instituut geven inzicht in de relatie van de voedselcrisis tot de energiecrisis, de klimaatcrisis en de economische crisis. Ook gaan zij in op de betekenis van urban farming waarbij stadsbewoners voedsel gaan verbouwen.

De volgende debatten in de reeks ‘De toekomst van de landbouw en ons voedsel’ zijn op 5 oktober, 29 oktober, 10 november, 18 november en 1 december. Deze debatreeks is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Organisatie: Centrum voor Landbouw en Milieu en Biologica i.s.m. De Rode Hoed. Gespreksleiding: Felix Rottenberg Aanvang: 20.00 uur in de Grote Zaal.

Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met Bert van Ruitenbeek, mob: 06-20731016.

Kaarten kunt u reserveren bij De Rode Hoed, Keizersgracht 102, 1015 CV Amsterdam www.rodehoed.nl of 020-6385606. Toegang 9 euro via internet en 10 euro aan de kassa incl. koffie/thee en gratis proeverij door topkok Eric van Veluwen
Publicatiedatum: