Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hessing Uden huldigt acht jubilarissen

Groente houdt van Hessing. Zo luidt de slogan van de Udense groentesnijderij. Vlees ook, zo bleek onlangs. Met een barbecue voor alle 350 medewerkers zette het bedrijf zijn acht jubilarissen in het zonnetje.De productie had normaal gesproken nog wat uurtjes doorgedraaid. Zoals die altijd in twee ploegen draait, zes dagen per week. Om de supermarkten dagelijks van vers gesneden groenten, fruit en verse sappen te voorzien. Deze dag niet. De productie lag een paar uur stil, want het bedrijf vierde het jubileum van acht trouwe medewerkers. "Wij werken met relatief veel flexwerkers", vertelt directeur Chris Rietveld. "Mensen met een flexibel arbeidscontract. Maar juist dat maakt de harde kern van medewerkers extra belangrijk. Zij zijn de ruggengraat van ons bedrijf, de mensen op wie het bedrijf leunt."

Het feit dat het verloop onder die vaste kern laag ligt, geeft al blijk van betrokkenheid bij het bedrijf. Juist door stil te staan bij jubilea als deze, wil Hessing nog eens bevestigen dat de liefde van twee kanten komt. "Het is hier hard werken. Iedere dag weer. Waarbij hoge eisen worden gesteld aan de kwaliteit van het werk. Daar mag, nee daar moet af en toe iets extra’s tegenover staan."

Groei

De afgelopen jaren heeft Hessing Uden een enorme groei doorgemaakt. Die heeft zij mede te danken aan de vraag vanuit de consument naar gemakkelijke, gezonde en snelle gerechten en tussendoortjes. “Dit jaar groeien we niet meer zo hard als we de voorbije jaren deden. Dat is heel goed te verklaren. De markt raakt op een gegeven moment verzadigd. In gesneden sla of soepgroenten bijvoorbeeld kun je niet meer groeien. Het aanbod daarin is al zo gevarieerd. In verse sappen en maaltijdsalades daarentegen zit nog wel rek."

Verder zoekt het bedrijf zijn groei in het buitenland. De Duitse markt is enige jaren geleden al betreden. Sinds deze zomer heeft de Hessing Groep, met vestigingen in Uden, Zwaagdijk en Sint Annaparochie, een aandeel genomen in een snijderij in Denemarken. “Nederland loopt voorop als het gaat om vers gesneden groenten en fruit. Dat betekent dat wij een grote voorsprong in kennis hebben. Dat is een sterk wapen, waar we gebruik van moeten maken… Maar genoeg over groenten en fruit. Nu eerst een hamlapje."

Bron: Kliknieuws
Publicatiedatum: