Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frugi Venta op tweede plaats en BiJo nummer drie

Vers Top 100 2009 bekendgemaakt tijdens opening Fresh Rotterdam

Met de bekendmaking van de nummers 1, 2 en 3 van de VERS Top 100 ging het versplatform Fresh Rotterdam 2009 vanmorgen officieel van start. MAQSfood mocht uit handen van de Voorzitter van de Jury Niels Dijkman, AgriFood Banker ABN AMRO en Ramon Beuk, TV-Kok en schrijver van verschillende kookboeken de AWARD voor de eerste plaats in ontvangst nemen. Frugi Venta e.a. werd tweede en Bijo nummer 3. De opening werd ‘opgefrist’ door ‘levende’ groenten, diverse in groentenpakken gestoken studenten reikten o.a. de bloemen uit en begeleidden de gasten naar het Paviljoen Vers Top 100. Deze opfrisser werd mogelijk gemaakt door GroentenFruit Bureau. Fresh Rotterdam 2009 duurt tot en met woensdag a.s.



MAQSfood staat voor More Attention tot Quality & Service en is een onderdeel van de Van Drie Group. Dit bedrijf besteedt veel aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo sloot zij een overeenkomst met de Dierenbescherming over hogere normen voor het welzijn van kalveren. De jury koos voor MAQSfood vanwege het in samenwerking met TNO en kruidenfabrikant Verstegen ontwikkelde procedé waardoor vlees, wild, kip en gevogelte mals blijven na verwarming, zonder chemische toevoegingen of methoden. Frugi Venta werd onderscheiden als nummer 2 dankzij hun Fresh Corridor, een initiatief om een optimaal (binnenvaart) netwerk voor het vervoer van groente en fruit te realiseren. Het bedrijf Bijo eindigde op de 3e plaats. Afgelopen maart namen zij de eerste ‘gesloten’ kas in produktie. Door het systeem wordt de kas voor 93% verwarmd met eigen warmte die afkomstig is van overtollige zonnewarmte die wordt opgeslagen in ondergrondse buffers. De overige 7% is afkomstig van biobrand-stoffen en andere duurzame energiebronnen.

Activiteiten op beursvloer

Tijdens Fresh Rotterdam vinden er tal van activiteiten plaats, waaronder de Nederlandse Kampioenschappen Biefstuk Bakken, Tasty Salad, Bijzonder Broodje, Varieer met Vis en Kip Kanjer. Ook worden er 3 dagen lang pittige smaakdebatten gehouden en de SVO Leerlingenwedstrijden georganiseerd. Vanavond wordt de winnaar van de verkiezing Beste Groenteman van Nederland 2009 bekend gemaakt.

Nog geen bezoek aan Fresh Rotterdam gepland? Doe dat dan nu! U kunt terecht op

dinsdag 10.00 – 18.00 uur
woensdag 10.00 –18.00 uur
Publicatiedatum: