Biologische hapjes van streekproducten uitgedeeld in trein
Zo kregen reizigers in Amsterdam een Skeapsrond, een brie-achtig schapenkaasje van biologische schapenhouderij De Dikhoeve ten noorden van Amsterdam en groenten van de Amsterdamse kweker Walter Abma. In Den Bosch stapte Michiel de Bruijn, chef horeca van de Hotelschool, in de trein. Samen met enkele studenten trakteerden zij passagiers op hapjes waarin Bossche beuling, duinham uit Helvoirt en groenten uit de tuin van het Koning Willem I College zaten.
Volgens de woordvoerder van Biologica, coƶrdinator van het evenement, neemt de belangstelling bij het publiek voor biologisch voedsel nog steeds toe. "In het eerste halfjaar van 2009 noteerden we een omzetstijging van 10 procent. We verwachten dat die trend zich in de tweede helft van dit jaar doorzet.'' De crisis heeft volgens Biologica geen invloed op de verkoopcijfers, omdat de consumenten redelijk trouw zijn. "Het kopen van biologische producten past een bepaalde leefstijl."
Bron: ANP