Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bejo richt spotlights op mini-romanesco en purple sprouting broccoli tijdens Open Dagen

Trendy koolgewassen verdienen aandacht van de handel

Bij Bejo Zaden zijn ze er van overtuigd: mini-romanesco en purple sprouting broccoli hebben alles in zich om uit te groeien tot de trendy koolgewassen van de toekomst. Op de Open Dagen geeft de zaadveredelaar uit Warmenhuizen er extra aandacht aan. "Mini-romanesco en purple sprouting broccoli zijn beide aantrekkelijk ogende producten met een lekkere smaak. Ze zitten bovendien vol gezonde inhoudstoffen, zoals gezondheidsbevorderende glucosinolaten", aldus verkoopleider en brassica-specialist Perry Kuilboer van Bejo Zaden.



Er zijn weinig groenten die zo’n mooie decoratieve waarde hebben als romanesco. De groene piramidevormige floretten maken deze groenten tot een waar stukje kunst. In een mini-variant komt dit nóg beter tot z’n recht. Het is daarom opmerkelijk dat de romanesco nog altijd moeite heeft om een vaste plek in het groenteschap te veroveren. Perry Kuilboer vind dat goede communicatie het product een duwtje in de rug kan geven. "Onbekend maakt in dit geval nog altijd onbemind. Met de huidige communicatiemiddelen moet het toch mogelijk zijn de mini-romanesco meer bekendheid te geven. Niet alleen in de supermarkt, maar ook in het foodservice kanaal zie ik grote mogelijkheden."



Diezelfde kansen zijn er volgens Kuilboer ook voor purple sprouting broccoli. "Een gezond en eenvoudig te bereiden product, met een prima uitstraling voor de consument. De steel kan worden meegekookt en heeft iets weg van asperge. In de UK is het al een groot product. Als het daar kan, moeten er ook in Nederland mogelijkheden zijn", vervolgt Kuilboer.

Tijdens de Open Dagen in Warmenhuizen zijn Bejo’s romanesco en purple sprouting broccoli rassen te zien én te proeven. "Uiteraard is iedereen die zich op de hoogte wil laten stellen over ons rassenassortiment van harte welkom van 22 tot en met 26 september", besluit Kuilboer.
Publicatiedatum: