Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Diverse formules proberen groene snacks op de kaart te zetten

Diverse formules, zoals Organic To Go, Danku en Exki, trachten groene snacks populair te maken. Het Belgische Exki is niet 100% biologisch, maar legt de nadruk op verse groenten en gezondheid en past daarmee in de trend van wellness-winkelen. Meesterkok Frank Fol ontwerpt de gerechten van Exki. Daarnaast hanteert de keten strenge maatstaven voor energieverbruik, afvalverwerking en waterbeheer. De footprint van Exki wordt berekend door Ecolife en het Wereld Natuur Fonds.

De eerste vestiging van Exki werd acht jaar geleden geopend te Brussel, en inmiddels omvat de keten 25 shops in België en Luxemburg, zeven in Italië en vijf in Frankrijk. De Amerikaanse keten Organic To Go verkoopt biologische salades en sandwiches. De eerste vestiging ging in 2004 open in Seattle, en behelst inmiddels ruim 30 restaurants, enkele counters in foodcourts op luchthavens en ruim 120 grab & go-outlets.

De Nederlandse keten Danku heeft vorig jaar vestigingen geopend in Antwerpen en New York. De gerechten hebben een Nederlandse en Indonesische achtergrond, zoals kipsaté, poffertjes en een biologische kroket. De meubels zijn gemaakt van hergebruikt hout. Danku is opgericht door de tweelingbroers Bruno en Flip van Hoeck en Karen Brink, dochter van Nina Brink.

Bron: Retailtrends
Publicatiedatum: