Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkse aubergines nieuw op Reo Veiling

Ze hebben een mooie kleur, ze zijn langwerpig, licht zoet van smaak en ze zijn nieuw op de REO Veiling. Het gaat om Turkse aubergines. Pieter Van Elslander uit Moorslede zorgt voor de aanvoer van dit nieuwe product.



Pieter heeft vorig jaar met de hulp van zijn ouders Mark en Martine een glastuinbouwbedrijf overgenomen in Moorslede. Het teeltplan bestaat uit tomaten en snijbonen, heel recent zijn daar dus Turkse aubergines gekomen. Hoe kom je op zo’n idee, is dan de vraag. In feite is het idee gegroeid door op het internet te zoeken naar meer informatie over snijbonen en dan toevallig ergens Turkse aubergines te zien opduiken. Voor België en zeker voor de REO Veiling is het een nieuwe teelt. In Nederland zou er zo’n 15 hectare staan.

De bedrijfsleider heeft de aubergines doen zaaien in potjes en dan zelf verder opgekweekt. De plantjes werden in de serre uitgezet begin juli. Nu rond 23 augustus zouden de eerste aubergines plukrijp zijn. Bedoeling is te kunnen oogsten tot in oktober, voor langer wordt niet geopteerd omdat dan gestookt moet worden. Het verschil met de klassieke aubergine is vooral de smaak en de vorm. Blijkbaar zou deze Turkse aubergine heel erg gesmaakt worden in Turkse bereidingen en is het zeker interessant eens te ontdekken. Wie op google recepten Turkse aubergine ingeeft, krijgt onmiddellijk een hele reeks suggesties.

Bron: REO
Publicatiedatum: