Turkse aubergines nieuw op Reo Veiling
Pieter heeft vorig jaar met de hulp van zijn ouders Mark en Martine een glastuinbouwbedrijf overgenomen in Moorslede. Het teeltplan bestaat uit tomaten en snijbonen, heel recent zijn daar dus Turkse aubergines gekomen. Hoe kom je op zo’n idee, is dan de vraag. In feite is het idee gegroeid door op het internet te zoeken naar meer informatie over snijbonen en dan toevallig ergens Turkse aubergines te zien opduiken. Voor België en zeker voor de REO Veiling is het een nieuwe teelt. In Nederland zou er zo’n 15 hectare staan.
De bedrijfsleider heeft de aubergines doen zaaien in potjes en dan zelf verder opgekweekt. De plantjes werden in de serre uitgezet begin juli. Nu rond 23 augustus zouden de eerste aubergines plukrijp zijn. Bedoeling is te kunnen oogsten tot in oktober, voor langer wordt niet geopteerd omdat dan gestookt moet worden. Het verschil met de klassieke aubergine is vooral de smaak en de vorm. Blijkbaar zou deze Turkse aubergine heel erg gesmaakt worden in Turkse bereidingen en is het zeker interessant eens te ontdekken. Wie op google recepten Turkse aubergine ingeeft, krijgt onmiddellijk een hele reeks suggesties.
Bron: REO