Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De nieuwste innovatie van Bordex Packaging

DOA-vrije PVC-folie herdefinieert de norm

Professionals in de levensmiddelenindustrie kiezen al meer dan veertig jaar voor PVC-folie bij het verpakken van verschillende soorten verse producten. Levensmiddelen zoals vers vlees, kaas, fruit, groenten en gekookte gerechten, worden op deze manier beschermd en bewaard onder hygiënische omstandigheden. PVC-folie heeft een aantal gunstige eigenschappen; - uitstekende prestaties bij lage temperaturen, hoog rekbaarheidgehalte, een zeer goed geheugen, ongeëvenaarde transparantie en het vermogen om vers voedsel te bewaren dankzij zijn zuurstofdoordringbaarheid. In overeenstemming met de Europese richtlijn "Packaging essential requirements" (94/62/EC) hoeft er slechts een minimale hoeveelheid van deze folie gebruikt te worden, waardoor het effect op het milieu te verwaarlozen is omdat het folie erg dun is (gemiddeld weegt een kubieke centimeter minder dan een gram) Ook moet worden opgemerkt dat PVC een recyclebaar materiaal is.

Ter bescherming van de gezondheid van de consument, hebben de Europese autoriteiten strikte grenzen vastgesteld met betrekking tot de migratie van weekmakers uit folie in het verpakte voedsel Europese Richtlijn 2002/72-EC en latere amendementen). Tot nu tot is DEHA (Di-2-ethyl hexyl adipate), soms ook "DOA" genoemd, een essentieel bestanddeel van deze folies geweest. Dit additief kent een specifieke migratielimiet.

Fabrikanten hebben de chemische formules van hun folies moeten aanpassen om de potentiële migratie van plastic additieven bij verschillende vormen van verpakt voedsel te minimaliseren. Dit heeft geleid tot het vervaardigen en vermarkten van verschillende folies, speciaal ontworpen voor het inpakken van verschillende soorten voedsel. Ter illustratie, de folies die het sterkst zijn weekgemaakt en die vaak worden gebruikt voor het verpakken van groenten en fruit, mogen niet gebruikt worden voor vet voedsel zoals kaas. Dit komt doordat de specifieke DEHA migratie varieert aan de hand van een aantal factoren, zoals vooral het vetgehalte van het te verpakken product, maar ook de aard van het product en de omstandigheden met betrekking tot verpakking en opslag. Als gebruiker moet je dus opletten welke folie je gebruikt voor welk product. Voor het verpakken van kaas gebruik je daarom een andere folie dan voor het verpakken van groente en fruit of vlees.

Het ontwikkelingsteam van Bordex Packaging BV kwam onlangs met een revolutionaire oplossing voor dit risico, door folie in de series Ultimate en Elite SPM opnieuw te ontwikkelen en hun DEHA inhoud te verwijderen. Deze folies zijn nu verkrijgbaar en geschikt voor alle toepassingen. Dus, ongeacht de aard van het verpakte voedsel, kunnen gebruikers er zeker van zijn dat zij de wetgeving naleven, zelfs in de meest ongunstige situaties. Naast het bieden van volledige veiligheid, stelt deze innovatie gebruikers in staat om te besparen op logistieke kosten vanwege het feit dat het aantal folies dat men nu moet opslaan door tweeën of zelfs drieën kan worden gedeeld.

Met deze DOA-vrije PVC Cling Film heeft Bordex Packaging BV, zoals nu laat aanzien, een wereldprimeur te pakken. Wederom een belangrijke ontwikkeling uit de koker van deze jonge en dynamische club van verpakkingsspecialisten.

Neem contact met ons op : [email protected]
Publicatiedatum: