Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tot 50.000 euro innovatiesubsidie voor horeca

Horecaondernemers met plannen om te investeren in bijvoorbeeld duurzaamheid, techniek of innovatie op personeelsgebied worden opgeroepen zich te melden bij Koninklijke Horeca Nederland. In samenwerking met het bedrijfschap Horeca en Catering gaar Koninklijke Horeca Nederland voor maximaal 35 horecaondernemers een persoonlijk innovatieplan opstellen binnen een Innovatie Prestatie Contract (IPC). Voor de uitvoering van de innovatieplannen wordt per horecaondernemer 50% vergoed met een maximale subsidie van 50.000 euro.

Naast het individuele plan zal er ook een collectief innovatieplan worden opgesteld waarbij verschillende horecaondernemers met elkaar samenwerken binnen een overkoepelende activiteit. Innovatieadviesbureau Raad en Daad stelt in opdracht van Koninklijke Horeca Nederland de individuele innovatieplannen met ondernemers op en begeleidt hen bij de uitwerking. De subsidies voor de uiteindelijke ontwikkeltrajecten worden ter beschikking gesteld door SenterNovem, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken.

Inspireren

Om ondernemers te inspireren tot innovatie organiseerde de Commissie Innovatie bustours naar voorbeeldbedrijven en lanceerde de website www.horecainnovatie.nl. Naast het IPC-project wordt ook gewerkt aan een online innovatiecheck voor horecaondernemers en worden er dit najaar innovatieworkshops georganiseerd. De pilot voor dit traject is in Zwolle op 24 augustus. Daar worden horecaondernemers ondersteunt met tips en advies waarmee zij de potentie van hun omgeving kunnen aanwenden voor vernieuwing die tot succes leidt. De workshops met maximaal 15 personen worden begeleidt door de trainer Sander Allegro.

Aanmelden?

Ondernemers met innovatieplannen kunnen zich melden bij Hugo Maat via [email protected] of telefonisch: 0348-489512. Hij geeft de melding door aan projectbureau Raad & Daad, die een afspraak maken met de ondernemer om te bepalen of de plannen passen binnen het IPC-project en in aanmerking komen voor subsidie.

bron: Koninklijke Horeca Nederland
Publicatiedatum: