Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Werknemer bezuinigt niet op de lunch

Zo'n 2,5 miljoen werknemers maken dagelijks gebruik van het bedrijfsrestaurant. De crisis laat de lunchbesteding van 85% van de werknemers onberoerd. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau SSI in opdracht van de Vereniging van Nederlandse Cateringorganisaties, Veneca.

SSI heeft een groot aantal bezoekers van bedrijfsrestaurant gevraagd naar hun lunchgedrag. Daaruit komt onder meer naar voren dat de gezondere 'Ik Kies Bewust-producten' in de financiële sector het populairst zijn en dat mannen en vrouwen er andere gewoonten op nahouden wat betreft bezoek van en gedrag in het bedrijfsrestaurant.

Jonge mannelijke werknemers gaan minder vaak lunchen dan hun vrouwelijke counterparts. Daarentegen eten jonge vrouwen vaker biologisch dan hun mannelijke collega’s. Behalve wanneer ze ouder worden. Oudere mannen eten vaker biologisch dan zowel hun jonge seksegenoten als hun vrouwelijke leeftijdsgenoten.

Onderwijs

Een andere uitkomst van het Veneca-onderzoek is dat het onderwijs op een aantal fronten achterblijft ten opzichte van andere sectoren. Zowel op het gebied van biologisch eten als de aanschaf van gezondere Ik Kies Bewust-producten. Respectievelijk de overheid en de financiële sector lopen op deze twee vlakken voor de troepen uit met 27% en 25%.

De lunch in het bedrijfsrestaurant is voor de meeste bezoekers een sociale ontmoetingsmogelijkheid. Werk wordt zijdelings besproken, ontspanning staat voorop. De lunch top-5 bestaat uit: broodje kaas/vleeswaar, rauwkost, soep, broodje gezond en een tosti.

Bron: Veneca
Publicatiedatum: