Seminar: nieuwe ontwikkelingen in voedselveiligheid II
Deelnemers ontvangen een uitgebreide documentatie.
Programma:
• 13.30 uur: Ontvangst met koffie
• 14.00 uur: Aanvang
• Stephan Dobbelstein, Purac: Nieuwe conserveringsconcepten.
- inleiding in nieuwe conserveringsconcepten
- modellering
- wettelijke status
• Erwin Duizer, RIVM: Nieuwe virale bedreigingen voor de voedselketen en het wat en hoe van het nieuwe influenza A(H1N1) virus.
- ziektesymptomen en preventieve maatregelen
- hoe personen werkzaam in de voedselproductie te beschermen
- de te verwachten ontwikkelingen
• 15.15 uur: Pauze
• Servé Notermans, Stichting FM&I: Alles over melamine
- gebruik en misbruik
- melamine en analoge stoffen
- kristalisatie als boosdoener
- uit de praktijk
• Henk van der Meer, BioControl Systems: Moderne microbiologische detectiemethoden voor pathogenen
- moderne chromogene agars
- de 1-2 test
- de immuno-testen
- de PCR-testen
• 17.00 uur: Afsluiting met borrel
Kosten: € 150,- p.p.
Aanmelden: uitsluitend via e-mail naar [email protected] of [email protected].
(het aantal deelnemers is beperkt)
Plaats bijeenkomst:
Hotel De Biltsche Hoek, De Holle Bilt 1, 3732 HM, De Bilt, Tel. +31 (0)30 220 58 11.
(Gelegen aan de Utrechtseweg, tussen Utrecht en Zeist; http://microsite.biltschehoek.valk.com/home.aspx)