Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
40% meer antioxidanten

Australiërs ontwikkelen supergroenten

Tholen - Wetenschappers van Victoria's Department of Primary Industries (DPI) hebben een nieuw assortiment supergroenten ontwikkeld. Deze groenten bevatten 40% meer antioxidanten. Tot nu toe is er meer dan $ 20 miljoen geïnvesteerd in het project. Momenteel lopen er onder meer commerciële proeven met broccoli, tomaten, paprika en sla. "Ik denk niet dat het lang gaat duren voordat de investering wordt terugverdiend", vertelt de Australische onderzoeker Rod Jones.



Een voorbeeld is de zogenaamde booster-broccoli. Volgens onderzoeker dr. Rod Jones is de nieuwe broccoli op natuurlijke wijze veredeld en is er geen sprake van genetische manipulatie. "De smaak van de broccoli is goed. Hij is zoeter dan de meeste andere rassen vanwege zijn hoge suikergehalte", vertelt de onderzoeker. Volgens hem zijn de Australische teeltomstandigheden perfect voor de teelt van nieuwe rassen. "Ik verwacht dat we uiteindelijk groenten met een nog hoger antioxidant gehalte zullen veredelen."
Publicatiedatum: