"Bijzondere groenten inspireren ons"
Als het aan Mazairac ligt is groente meer dan een bijproduct. "Helaas wordt het wel vaak zo gezien, maar groente kan van zichzelf al heel lekker en bijzonder zijn. Of het nu om vlees, vis of iets anders gaat: ingrediënten moeten elkaar verrijken. Het is altijd een samenspel." Hoewel de kok zijn gasten graag verrast, vindt hij het wel belangrijk dat de smaak van een groente authentiek is: "Wanneer de smaak uitgesproken is in zijn soort, zie je bovendien dat er veel meer mee mogelijk is."
Binnen de smaaklijn van Rijk Zwaan is Leon Mazairac onder meer zeer te spreken over Salanova Renoir RZ: "Verfijnd, aantrekkelijk en knisperig, een verrijking voor onze gerechten." Ook is hij enthousiast over de verschillende tomatensoorten in het assortiment. "De diversiteit in smaak is hierbij een groot voordeel, maar ook de brede toepasbaarheid. Zo leent de ene tomaat zich om te grillen in de oven, terwijl een ander type juist heel geschikt is om te pureren tot een frisse jus. Belangrijk is in alle gevallen dat ook na bereiding de smaak geconserveerd blijft. Daarom bieden deze groenten echt meerwaarde voor ons."
Bron: Chainmail, Rijk Zwaan