Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Chef-kok Leon Mazairac:

"Bijzondere groenten inspireren ons"

Voor Restaurant Podium in Utrecht is smaak van het grootste belang. De grote uitdaging voor chef-kok Leon Mazairac is om zijn gasten er elke dag weer mee te verrassen. "De smaaklijn van Rijk Zwaan kan ons hierbij helpen. Die geeft ons inspiratie én extra mogelijkheden."

Als het aan Mazairac ligt is groente meer dan een bijproduct. "Helaas wordt het wel vaak zo gezien, maar groente kan van zichzelf al heel lekker en bijzonder zijn. Of het nu om vlees, vis of iets anders gaat: ingrediënten moeten elkaar verrijken. Het is altijd een samenspel." Hoewel de kok zijn gasten graag verrast, vindt hij het wel belangrijk dat de smaak van een groente authentiek is: "Wanneer de smaak uitgesproken is in zijn soort, zie je bovendien dat er veel meer mee mogelijk is."

Binnen de smaaklijn van Rijk Zwaan is Leon Mazairac onder meer zeer te spreken over Salanova Renoir RZ: "Verfijnd, aantrekkelijk en knisperig, een verrijking voor onze gerechten." Ook is hij enthousiast over de verschillende tomatensoorten in het assortiment. "De diversiteit in smaak is hierbij een groot voordeel, maar ook de brede toepasbaarheid. Zo leent de ene tomaat zich om te grillen in de oven, terwijl een ander type juist heel geschikt is om te pureren tot een frisse jus. Belangrijk is in alle gevallen dat ook na bereiding de smaak geconserveerd blijft. Daarom bieden deze groenten echt meerwaarde voor ons."

Bron: Chainmail, Rijk Zwaan
Publicatiedatum: