Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
spruitjesgeur niet bekrompen

Aan spruitjes hoeft geen luchtje te zitten

Het begrip ‘spruitjesgeur’ staat in de Nederlandse literatuur zo’n beetje voor alles wat burgerlijk en bekrompen is. Daarmee wordt deze groente eigenlijk tekort gedaan, want aan spruitjes (die allerlei waardevolle voedingsstoffen bevatten) hoeft helemaal geen luchtje te zitten. De remedie: kort koken! In spruitjes zit namelijk net als in veel andere koolsoorten zwavel en deze stof veroorzaakt dat nare luchtje als de groene kooltjes te lang worden gekookt. Zet spruitjes daarom niet boterzacht op tafel, maar houd ze een beetje knapperig.

Bron: Boodschappen
Publicatiedatum: