Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kris Vertonghen van Versalof:

"Vacuüm verpakt en gestoomde witlof een gat in de markt"

De Belgische witloftelers hebben momenteel zwaar te lijden onder de lage prijzen die op de veilingklok tot stand komen. De witlofteelt is verlieslatend, behalve als je een uniek product hebt en dus zelf over de prijs kunt onderhandelen. Dat is het geval bij Versalof, een teeltbedrijf in Steenhuffel dat vacuüm verpakt en gestoomd witlof verkoopt.

Kris Vertonghen was niet altijd tevreden over de manier waarop het witlof, waar zij en haar man Johan Saerens samen maanden zorg en energie hadden in gestoken, verkocht werd. "In de winkelrekken herkende ik ons product niet. De struikjes liggen daar uitgedroogd en groen. De consument krijgt niet waar hij recht op heeft", klinkt het ferm in De Standaard.

Het koppel verkoopt zijn witlof nu wel degelijk zelf. Ze ontdekten de voorbije jaren immers een gat in de markt: vacuüm verpakt en gestoomd witloof, bestemd voor grootkeukens en restaurants. "De smaak en de vitamines blijven op deze manier veel beter bewaard. En het product is vier weken houdbaar", vertelt Kris Vertonghen.

In 2004 begon Kris Vertonghen te sleutelen aan het nieuwe product. Na een eerste testfase moest het bedrijf zwaar investeren in koelcellen, stoomovens en vacuümmachines. De investeringen werpen hun vruchten af, maar de vereiste inspanningen zijn zwaar. "We hebben nu als het ware twee bedrijven", zegt Vertonghen. "Het ene focust op de witlofteelt, het andere op de bereiding en verkoop".
 
Bron: De Standaard
Publicatiedatum: