Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nunhems investeert in opleidingen van jonge mensen met groene vingers

Onlangs vond een feestelijke diplomering plaats bij Nunhems Nederland. De deelnemers en diverse praktijkbegeleiders van Nunhems, Karpos Kenniscentrum, AB Limburg en Citaverde College, waren aanwezig bij de uitreiking van het MBO-diploma ‘vakbekwaam medewerker binnenteelt in het zaadveredelingsbedrijf’. Alle acht leerlingen, die 2 jaar geleden met dit opleidingstraject waren gestart, hebben in de tussentijd een vaste aanstelling bij Nunhems gekregen.


Van links naar rechts Astrid Oispu, Diana van Eupen, Robert Sanders,Jans op den Kamp, Peter Keunen (Manager Kassen), Jan van Doormalen, TomCreemers en Guy Hillen. Op de foto ontbreekt Tim Jacobs.

Nunhems groeit en het leerwerktraject werd opgezet omdat er te weinig gekwalificeerde medewerkers te vinden waren in de regio van het zaadveredelingsbedrijf Nunhems. Door een unieke combinatie van de partners werden deelnemers geworven, geselecteerd en opgeleid volgens een bedrijfsgerichte MBO opleiding glastuinbouw. ‘Het zijn allemaal heel gemotiveerde mensen, die leergierig zijn, maar ook nog eens flink de handen uit de mouwen willen steken’, zeg Arllette van Heel, HR Officer van Nunhems. ‘Het is voor alle partners een uitstekend leerproces geweest’.

Nunhems is een internationaal bedrijf met een assortiment van 28 groentegewassen en ruim 2.500 rassen. Het behoort tot de leidende groentezaadbedrijven in de wereld. Het veredelen van rassen, maar ook het constant verbeteren van resistenties, is een proces waarvoor het bedrijf beschikt over 26 Research & Development stations. “Binnen onze productportfolio moet je onder andere denken aan prei, ui, wortel, meloen, komkommer, tomaat, watermeloen, sla, paprika en witlof. Onze innovatieve producten hebben een grote toegevoegde waarde op alle niveaus binnen de groentewereld; van telers tot consumenten’, zegt Arllette van Heel. ‘De hedendaagse voedselketen vraagt en eist meer en betere innovatieve producten en veredeling dan in het verleden. Consumenten verwachten niet alleen gezonde groenten, maar ze moeten uitstekend smaken en er goed uitzien. De tegenwoordige consument is veel bewuster; dit geldt ook voor het consumeren van groenten’.

Inmiddels heeft Nunhems er dus acht uitstekende vakmensen bij, die een vaste aanstelling hebben gekregen. In de huidige onzekere tijd is dat een heel goed vooruitzicht. ‘Doordat ik op verschillende afdelingen heb gewerkt, heb ik een positieve indruk gekregen van Nunhems’, zegt Jan van Doormalen, een van de deelnemers aan het leerwerktraject. ‘Nunhems is een fijn bedrijf en ik heb leuke collega’s. Het werken in de groene sector bevalt heel goed en ik ben heel blij dat ik bij Nunhems een vaste baan heb gevonden’.
Publicatiedatum: