Even paneren
Vooral de wat grotere oesterzwammen van 8 tot 10 centimeter zijn ideaal voor op de barbecue. Om de echte vleesbite te krijgen, is paneren aan te bevelen. Hiervoor moeten de oesterzwammen even door een losgeklopt ei gehaald worden en met paneermeel bestrooid. Daarna kunnen ze op de barbecue. Op de barbecueplaat bakken de oesterzwammen mooier krokant dan op het rooster. Dus de plaat verdient de voorkeur. Na een paar minuten bakken zijn de oesterzwammen goud-bruin gekleurd en kunnen ze gegeten worden.Meer smaak
Om nog wat meer smaak aan de oesterzwammen mee te geven, kunnen ze voorafgaand aan het paneren nog besprenkeld worden met citroensap, een snufje zout en peper en wat peterselie. Hierdoor ontstaat een frisse, overheerlijke traktatie voor een zwoele zomeravond. De kleine oesterzwammen uit het gekochte portie, kunnen los gebakken worden op de barbecue, toegevoegd worden aan de salade of aan een spies geregen met vlees en paprika. Kortom: variatiemogelijkheden in overvloed. Eet smakelijk!Bron: Oesterzwammen.nl