Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oesterzwammen: heerlijk alternatief op bbq

Voor wie eens wat anders op de barbecue wil dan alleen vlees, is een portie oesterzwammen een uitstekend alternatief. Oesterzwammen bevatten bijna geen vet en geen cholesterol maar beschikken wel over relatief veel eiwit en een stevige ‘vleesbite’. Ze zijn daarom een gezond alternatief naast de vertrouwde vleeslapjes en passen uitstekend in een verantwoorde maaltijd.

Even paneren

Vooral de wat grotere oesterzwammen van 8 tot 10 centimeter zijn ideaal voor op de barbecue. Om de echte vleesbite te krijgen, is paneren aan te bevelen. Hiervoor moeten de oesterzwammen even door een losgeklopt ei gehaald worden en met paneermeel bestrooid. Daarna kunnen ze op de barbecue. Op de barbecueplaat bakken de oesterzwammen mooier krokant dan op het rooster. Dus de plaat verdient de voorkeur. Na een paar minuten bakken zijn de oesterzwammen goud-bruin gekleurd en kunnen ze gegeten worden.

Meer smaak

Om nog wat meer smaak aan de oesterzwammen mee te geven, kunnen ze voorafgaand aan het paneren nog besprenkeld worden met citroensap, een snufje zout en peper en wat peterselie. Hierdoor ontstaat een frisse, overheerlijke traktatie voor een zwoele zomeravond. De kleine oesterzwammen uit het gekochte portie, kunnen los gebakken worden op de barbecue, toegevoegd worden aan de salade of aan een spies geregen met vlees en paprika. Kortom: variatiemogelijkheden in overvloed. Eet smakelijk!

Bron: Oesterzwammen.nl
Publicatiedatum: