Versdirect.nl en EPI introduceren innovatief komkommerconcept
Met Fris&Lekker laten versdirect.nl en EPI (Exquisite Products & Innovations) zien dat ook in komkommers innovatie mogelijk is. Uitgangspunt is het VDN kwaliteitshandboek waarin de kleurenwaaier voor komkommer een belangrijke rol speelt. ‘De consument wil een donkergroene komkommer. Die is vers en smaakt goed’ zo weet Mark Versluis, productmanager bij versdirect.nl. Verder wordt gewerkt met geselecteerde telers, is dagvers product een voorwaarde.
‘Er is uitgebreid onderzoek gedaan op het gebied van houdbaarheid, smaak en kleur’ aldus Peter van Zeijl van EPI. ‘Rassenkeuze, teeltwijze en ingangskwaliteit zijn allemaal meegenomen in het onderzoek’ vult Versluis aan.
Het onderzoek leidde tot opvallende verschillen tussen de diverse verpakkingswijzen. Uiteindelijk resulteerde dit in een concept waarbij de komkommer in een speciale flowpackfolie, ontwikkeld i.s.m. Sylvaphane Holland, verpakt wordt. De folie waarborgt behoud van smaak, knapperigheid en kleur. ‘Het verschil met onverpakte of gesealde komkommers is enorm’ aldus Versluis.
De verpakking wordt voorzien van een eigentijds etiket waarop, als blijk van vertrouwen in de kwaliteit, ook een uiterste verkoopdatum geprint kan worden.
De Fris&Lekker komkommers worden exclusief verkocht door de verkoopbedrijven Combilo, Scherpenhuizen en Levarht (zie www.versdirect.nl/sales).
Het dagverse product, gecombineerd met de efficiënte logistiek die zij bieden, zorgt ervoor dat de consument een knapperige, fris smakende, donkergroene komkommer koopt.