Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
minder aardappelen; meer groenten en fruit

Fransen eten minder Frans

Fransen zijn de laatste jaren minder typisch Franse producten gaan eten. Dat blijkt uit een recente voedselconsumptiepeiling. Uit de gegevens, die tussen 2005 en 2007 door het Franse voedingsbureau AFSSA zijn verzameld, blijkt dat de brood- en aardappelconsumptie elk met 7 procent zijn gedaald ten opzichte van 1995-1997.

Ook de oer-Franse croissant en andere, soortgelijke bakproducten hebben aan populariteit ingeboet. Daarentegen is de Fransman meer ijs en chocolade gaan eten. In de laatste gevallen gaat het om een aanzienlijke groei, respectievelijk 32 en 58 procent.

Goed nieuws

Goed nieuws is er voor het Franse Voedingscentrum. Fransen zijn de laatste 10 jaar meer fruit en groenten gaan eten (+10 procent) en minder zoetigheid (-10 procent). In de studie zijn een kleine 4200 respondenten betrokken waaronder 2624 volwassenen en 1455 kinderen.

Bron: EVMI
Publicatiedatum: