Seminis introduceert aspergebroccoli onder het Bellaverde-label in Engeland
Het betreft een nieuw type broccoli die in z’n geheel, inclusief de stengel, gegeten kan worden. Bellaverde-broccoli komt het beste tot z’n recht na 3 minuten koken, stomen of wokken. In Engeland wordt de introductie van Bellaverde-broccoli ondersteund door topkok en 'Celebrity Chef' Gino D’Acampo. Op de website www.bellaverde.co.uk zijn recepten van zijn hand te vinden evenals nadere informatie.
Seminis werkt samen met The Greenery om het product dit najaar in Nederland te testen in de markt. "De proeven zijn in volle gang en wij kijken uit naar de eerste oogst van Nederlandse bodem van deze nieuwe groente", zegt Innovatiemanager Pieter van Dongen van The Greenery.
In samenwerking met nog nader te bepalen Europese partners wil Seminis ook de rest van Europa met bellaverde-broccoli kennis laten maken. Voor achtergrondinformatie over bellaverde kunt u terecht bij [email protected]