Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vers en gevarieerd eten in huize Zuijderwijk

Haar kinderbox werd op het onderstel van een tomatenkar door de chrysantenkas van haar ouders gereden. Dus kun je wel stellen dat de tuinbouw haar helemaal eigen is. Nu Myranda Zuijderwijk zelf moeder is, stuurt ze als consument haar boodschappenkar altijd eerst langs de versafdeling van de supermarkt.



Zesjarige Michelle en de tweeling Quincy en Indy (3) krijgen dan ook dagelijks een gevarieerde maaltijd voorgeschoteld waarin verse groenten en fruit een belangrijke plaats innemen. Myranda: "Gezondheid is een kostbaar goed. Bij de geboorte van Quincy en Indy werd dat nog eens extra duidelijk. Quincy heeft een aangeboren hartafwijking en dat betekent dat we de afgelopen jaren veel in het ziekenhuis hebben doorgebracht. De tijden van speciale diëten zijn achter de rug, maar je wilt er toch voor zorgen dat zijn gezondheid optimaal is."

Bewegen

Myranda let daarom niet alleen op gevarieerde voeding, maar ook op de lichaamsbeweging van het gezin. "Ik blijf zelf in conditie door wekelijks te fitnessen en tussendoor veel de fiets te pakken. Michelle danst met haar vriendinnetjes in het rond op balletles en volgt ook zwemles. Als ze thuis is skeelert ze over het woonerf en fietst ze veel. De kleintjes doen dan graag mee op hun fietsjes met zijwieltjes. Ik besteed daar veel aandacht aan omdat ik een goede lichamelijke conditie van de kinderen erg belangrijk vind. Dat geldt helemaal in het geval Quincy, want het maakt zijn hartje sterker en zijn weerstand groter."

Criteria

Als drukke werkende moeder probeert Myranda haar inkopen zoveel mogelijk te bundelen. Ze koopt bij voorkeur verse producten en selecteert haar boodschappen op prijs, kwaliteit en variatie. Myranda: “Ik let ook altijd op seizoensproducten. Bij snijbonen moet ik vanwege de prijs altijd wel twee keer nadenken of ik die meeneem, maar broccoli, worteltjes, tomaten, paprika’s en komkommers belanden regelmatig op tafel. De kinderen zijn gewend om uiteenlopende groenten en fruit voorgeschoteld te krijgen en wat dat betreft zijn ze vrij makkelijke eters."

Mediterraans

Myranda is zelf vroeger grootgebracht met een echte degelijke Hollandse prak; aardappels, groenten en vlees. Maar goed, in die tijd was Jamie Oliver nog niet geboren. Myranda kookt graag in de stijl van de flamboyante Brit. "Simpele, gezonde maaltijden met een mediterraans tintje hebben zeker mijn voorkeur", laat ze lachend weten. “Alhoewel pizza en pannenkoeken natuurlijk de favoriete gerechten van de kinderen zijn, gaat mijn zelfgemaakte citroenkip met rozemarijn, tijm, knoflook, olijfolie, balsamicoazijn, peper en cherrytomaatjes er ook van harte in."

Culinaire capriolen

"Natuurlijk eten we ook we ook wel eens patat en willen de kinderen graag een snoepje of een koekje", vervolgt Myranda. "Daar moet je, zolang het binnen de perken blijft, niet te moeilijk over doen. Ik heb drie sprietjes van kinderen, dus die kunnen wel wat hebben. Als de basis maar goed is. Ook gezonde snacks zoals snoeptomaatjes en die oranje paprikaatjes zijn overigens populair. In de namiddag vinden ze een stuk komkommer erg lekker. Ik hoop dat ze, door de variatie die ze aan versproducten voorgeschoteld krijgen, in de toekomst ook steeds meer lusten. Dan kan ik me ook weer wat meer wagen aan nieuwe culinaire capriolen!"

Bron: Jaarverslag Fresq
Publicatiedatum: