Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De voordelen van kruisbloemige groenten

Tholen - De voordelen van kruisbloemige groenten, koolsoorten, zijn talrijk door hun vitale fytonutriënten en hoge concentratie mineralen. Vooral hun kanker preventieve werking is bekend, waardoor ze zeer waardevol zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in eenvoudige preventie.

Het zijn de glucosinolaten in kruisbloemige groenten die kankerbestrijdingscomponenten bevatten. Deze breken in het lichaam af als isothiocyanaten, een bijzonder effectief kankerbestrijdingsbestanddeel.

De sulforaphane die in broccoli zit gaat met kanker het gevecht aan. Met name boerenkool en bloemkool zijn groentes in de kruisbloemige familie, die een waardevolle bijdrage leveren aan het bereiken van een gezonder resultaat.