Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Pieter van Dongen (The Greenery):''We moeten blijven innoveren"

"Jack Burgers van Agrisemen:"Stijgende vraag naar rode spitskool"

Tholen - Er is nog altijd een groeiende belangstelling voor rode spitskoolras 'Red Flame' van Agrisemen dat door The Greenery wordt vermarkt. "Het valt niet mee om in deze tijd een nieuw product te lanceren, maar we zijn zonder meer tevreden. Met name in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is er een stijgende vraag naar rode spitskool", vertelt directeur Jack Burgers van Agrisemen. "Spitskool is toch een beperkt product, maar wel één van de weinige koolproducten waar nog groei in zit."



De rode spitskool is een nieuwe soort kool die sinds 2007 uitgebreid getest werd bij verschillende groentenspeciaalzaken. Rode spitskool is een kruising tussen rode kool en spitskool. De kruising verenigt het goede van beide koolsoorten: de mooie rode kleur van de rode kool en de zachte smaak van de spitskool. De rode spitskool is uiterst geschikt voor wokgerechten en salades.



De rode spitskool is bij een aantal klanten op de bestellijst gezet, maar nog beperkt beschikbaar", vertelt innovatiemanager Pieter van Dongen van The Greenery. "Klanten en consumenten reageren positief, maar in deze economisch moeilijkere tijden zien we dat de vraag naar dit nieuwe product wat trager aantrekt."