Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Toprestaurants voelen hete adem van crisis

De crisis heeft grote gevolgen voor menig toprestaurant. Volgens Gijsbert Bianchi, eigenaar van het Amsterdamse restaurant Zuid Zeeland en voorzitter van de sector restaurants van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), is de omzet van de toprestaurants de afgelopen periode 15 tot 20% gedaald.

Met name de zakelijke eters laten het afweten nu directies van grotere ondernemingen de hand op de knip houden. Restaurateurs merken dat de volatiliteit van de AEX zich direct vertaald naar het aantal eters. Niet alleen kampen de restaurants met teruglopende klantenaantallen, er wordt ook significant minder en anders besteed. Uit cijfers van producentenvereniging Comité Champagne blijkt dat de export van champagne in de eerste drie maanden van 2009 zo`n 35% lager lag dan in 2008. De 124 jaar oude wijnhandel Wijn Verlinden, die aan veel toprestaurants levert, ging zelfs failliet door de afgenomen wijnconsumptie.

Ook onder de restaurants vloeit het eerst bloed inmiddels en het lijkt erop dat het laatste faillissement nog niet is gevallen. Niet alleen bouwen maar weinig toprestaurants reserves op omdat het vaak hobbyisten zijn, banken zijn terughoudend met het verstrekken van krediet aan restaurants. De restaurants hebben twee opties: bezuinigen of meer klanten aantrekken.

Bron: Quote
 
Publicatiedatum: